Indukcyjne czujniki odległości ze stali nierdzewnej
Nie tylko dla przemysłu spożywczego.
Czujniki i systemy ze stali nierdzewnej mają wszystko, co pozwala na bezpieczne, stabilne i higieniczne kształtowanie procesu produkcyjnego. A perfekcyjna technika mocowania i podłączenia z użyciem elementów ze stali nierdzewnej gwarantuje najlepszą integrację.
Dzięki materiałowi obudowy ze stali nierdzewnej, nadającemu się do zastosowania w przemyśle spożywczym i sprawdzonej odporności na agresywne środki czyszczące czujniki Balluff stanowią podstawowy wybór do mokrych i higienicznych procesów przemyśle spożywczym. Charakteryzują się najwyższą szczelnością, występując w stopniach ochrony IP 67, IP 68 oraz IP 69K. Ponadto są odporne na temperatury do 120 °C. To gwarantuje długą żywotność i bezpieczeństwo procesowe, jednym słowem: najwyższą jakość również w innych wymagających aplikacjach.
Standard dla przemysłu farmaceutycznego i spożywczego
Bogata oferta czujników ze stali nierdzewnej pozwala na szeroki zakres zastosowań w technice medycznej, przemyśle farmaceutycznym i strefach mokrych, gdyż czujniki te wyróżniają się swoją dużą szczelnością i sprawdzoną odpornością na przemysłowe środki czyszczące. Sprawą oczywistą jest precyzyjnie dostosowana technika mocowania i podłączenia ze stali nierdzewnej o stopniu ochrony IP 69K.